El Projecte

El Prat de Llobregat ha estat un punt de trobada per nou-vinguts de tota la península, tant per la seva importància geogràfica com per la necessitat de mà d’obra.

Tot i que la gent no sigui nascuda a la població o els seus pares hagin vist el sol per primer cop a 700 quilòmetres dels carrers del Prat, ells SÓN del Prat.

Ens trobem enfront d’una població que (amb alguna excepció) ha sabut mesclar-se, integrar-se i formar part del teixit social de la ciutat.DSC_0195

El projecte tracta el recull de les històries individuals d’aquestes persones, per tal de mostrar aquestes vivències reals ocorregudes a la ciutat en aquells moments. La idea és crear un recull de la memòria col·lectiva d’aquest esdeveniment que durant anys ha marcat a tota una població.

Aquest recull de la memòria col·lectiva de la immigració seria transportat a escena de forma teatral. Mostraria les realitats ocorregudes al Prat, fent un projecte de creació teatral sense estereotips socials ni realitats tergiversades.

El procés i els resultats concrets que es volen assolir

El projecte es dividirà en tres seccions. Per una banda, el recull de la memòria oral de la població per part de Vicent Matamoros.

Per altra banda, la posada amb comú amb la Laura Tamayo (actriu). Es tractaria de seleccionar els millors fragments de les entrevistes per elaborar un guió teatral.

I finalment, el tercer punt seria la creació de l’obra de teatre. Depenent de la resposta de la gent i la seva participació s’enfocaria el projecte de la següent manera:

Opció 1. Seria representat pels fills i els néts de les històries.

Opció 2. Seria representat per actors i actrius vinculats al territori.

Metodologia

Realització d’entrevistes a diferents persones del Prat per crear un recull de totes aquestes experiències.

Es pretén tractar la immigració a partir dels anys 50. Es buscarien deu immigrant per cada decenni perquè expliquessin les seves experiències.

El contingut de l’entrevista seria molt enfocat a la seva arribada al Prat i les primeres experiències que van tenir a la ciutat.

Si les persones entrevistades ho permeten, les seves entrevistar apareixerien a un blog creat per fer un seguiment del projecte.

Si és possible, la creació de l’obra de teatre es realitzaria al Centre Cívic Ribera Baixa, aprofitant els seus recursos i el seu suport logístic. La idea és crear una obra de teatre a partir de la memòria oral recollida amb ajuda dels participants de la ciutat. En tractar-se d’un projecte de creació és difícil especificar la feina ja que s’anirà construint a mesura que avanci el projecte.

Objectius

-Recollir una memòria oral a través dels immigrants de la ciutat

-Crear una obra de teatre a partir de vivències reals viscudes a la ciutat

– Aproximar el teatre a la població

– Obtenir una vinculació històrica directa

– Fer una creació col·lectiva a partir del material generat

El record a escena és el projecte guanyador de la beca Art al Barri 2015, atorgada pel Centre Cívic Sant Jordi- Ribera Baixa i /UNZIP

  • Entrevista feta al programa del Prat Ràdio D’aquí i d’allà:

Ir a descargar

Amb el suport de:

beca_logo copia

Centre Cívic Sant Jordi_Ribera Baixa_logo

 

Deja un comentario